Матиа Курьор вкара победния гол за "Черно море" в продълженията

 

Отборът на "Черно море" постигна исторически успех, побеждавайки "Левски" във финала в турнира за Купата на България с 2:1 след 120 минути игра. Така варненци спечелиха първата си купа на страната и през новия сезон ще участват в европейските клубни турнири заедно с отборите на "Лудогорец", "Берое" и "Литекс". Двубоят, който се игра пред повече от 15 000 зрители на стадион "Лазур" в Бургас, премина през редица обрати, но в крайна сметка двата тима не успяха да излъчат победител в редовните 90 минути, за да се стигне до две продължения, в които отборът на Никола Спасов дочака своя звезден миг, пише Gong.bg

 

Шест минути преди края на първото полувреме защитникът на "Черно море" Стенио сбърка фатално, след като задържа с ръка Либан Абди и получи втория си жълт картон в срещата и остави своите с човек по-малко на терена. В последната минута на първото полувреме Михаил Венков бе удар в главата с хвърлен предмет от феновете на "Левски". За щастие защитникът на варненци не пострада сериозно и продължи мача.

 

Развръзката в двубоя дойде в 72-ата минута, когато "Левски" дочака своя миг и реализира така скъпоценният гол. След центриране отляво, отбраната на "Черно море" не успя да изчисти добре топката, тя попадна в Прохазка, който стреля силно, но твърде неточно. За негово щастие обаче кожното кълбо попадна в краката на Аниете, който финтира елегантно Тодор Паланков и стреля технично в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

 

В оставащите минути до края на срещата, въпреки направените офанзивни промени в състава на "Черно море", възпитаниците на старши треньора Никола Спасов трудно стигаха до вратата на Йоргачевич. Въпреки това обаче, когато всички очакваха последния съдийски сигнал, на сцената се появи Бакари, който вкара страхотно попадение в прати мача в продължения.

 

Решителният момент в срещата дойде в 119-ата минута, когато Матиас Курьор направи блестящ пробив между цялата отбрана на "Левски" и с елегантен удар покрай Йоргачевич съсипа всички "сини" надежди за трофей през този сезон

 

Головете на Антонио Аниете и Бакари можете да гледате във видеото: