Асоциацията на футболистите в България за първи път връчи журналистически приз

 

Спортният екип на "Нова Броудкастинг Груп" бе отличен за приноса си в отразяване на българския футболен сезон 2014/2015 по време на годишната церемония „Футболист на футболистите”, която се състоя днес в хотел „Балкан”, София. Освен наградите, връчени на футболисти и треньори за представянето им, тази година за първи път бе присъден и един специален приз – за принос към футболната журналистика.

 

Генералният секретар на Асоциацията на Футболистите в България Георги Бойчев връчи лично наградата на Димитър Тренев - един от тримата водещи на студийната програма на "Нова Броудкастинг Груп", с благодарност за обективността и професионализма, които екипът демонстрира в журналистическите си материали по време на българското първенство. Всички наградени бяха единодушни, че отличието заслужено отива при екипа на Нова и го поздравиха за новаторския подход.

 
През този футболен сезон "Нова Броудкастинг Груп" започна директното излъчване на всички мачове от „А” група на българското първенство, като голямата част от тях бяха предадени в ефира на новия спортен канал на медията – Diema Sport HD. Това осигури по-високо качество на изображението, всеки мач беше придружен със студийна програма, излъчени бяха репортажи преди двубоите, отзиви, коментари и анализи след срещите.

 

За да удовлетвори изискванията на спортните фенове пред екрана, телевизионното предаване на срещите бе допълнено със специализирано предаване преди всеки кръг, както и обзори и коментарно аналитично токшоу след двубоите. С тези последователни стъпки "Нова Броудкастинг Груп" затвърждава желанието си да работи за представяне на българския футбол като завършен телевизионен продукт.