Кампанията на млади актьори се проведе в Казанлък

 

Деца от театралната формация към общинския детски комплекс в Казанлък просиха по улиците на града. Целта на кампанията им беше да насочат вниманието на хората върху експлоатацията на деца с цел просия, предаде БГНЕС. 

 

Дегизирани като просяци, те минаха покрай заведенията в центъра на града и пешеходните улици. Спираха всички хора и им искаха дребни пари за храна. На всеки дал им средства или не, те раздаваха брошури и обясняваха целите на кампанията си. 

 

Според участниците в акцията много от хората не са се замисляли какво правят, давайки пари на просещо дете. Всъщност, оказва се, че не помагат нито на него, нито на обществото, напротив - вредят. Идеята и инициативата за кампанията е на сдружение "Бъдеще за деца с увреждания" – Казанлък.

 

"Искаме по този нетрадиционен начин да заострим вниманието на хората да не дават пари на просещите деца, защото това е престъпление, по този начин те ги стимулират да продължат. А напротив, хората трябва незабавно да сигнализират в полицията, когато видят безпризорно дете да проси по улиците и кафенетата", призова Мария Гинева, председател на сдружението.