Причина за забраната ѝ да кърми детето бяха татуировки, които тя си направила наскоро

Млада майка, на която австралийското правосъдие бе забранило да кърми бебето си, защото наскоро си е направила татуировка и по този начин е изложила на риск здравето му, спечели обжалването на съдбеното решение, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

 

Съд по семейните дела в Сидни единодушно отхвърли решението на предишната съдебна инстанция, преценявайки, че доказателства за рисковете, на които било изложено 11-месечното
момче, не са представени.

 

20-годишната майка си направила татуировки на пръста на ръката и на крака през месец май, без да каже на татуировчика, че кърми. Бащата, с когото тя е разделена, се възползвал от това, за да задържи детето при себе си, като обяснил, че бившата му половинка има психични проблеми и проблеми с наркотиците.

 

Тогава младата жена се обърнала към съдебните органи, които на 5 юни решиха, че тя получава попечителство над детето при условие, че не го кърми. Съдът прецени, че младата жена може да се е заразила с вирус, предаден по кръвен път, докато си е правила татуировки. Жената обаче се подложила на тестове за ХИВ и хепатит и резултатите от тях били отрицателни.