Тя заяви, че всяка година ДНСК събаря по 800 незаконни сгради

Видео: БГНЕС

 

На 29 юни започва събарянето на първите четири от 124-те незаконни сгради в ромското гето край Гърмен, на 13 юли ще бъдат съборени още две. Това каза в Благоевград регионалният министър Лиляна Павлова.

 

"Със събарянето на незаконните сгради в Гърмен искаме да покажем, че законите са равни за всички", подчерта тя. 

 

Павлова заяви, че всяка година ДНСК събаря по 800 незаконни сгради, което бил капацитетът на националната дирекция. Събарянето на останалите незаконни постройки в Гърмен ще продължи и през август.

 

Регионалният министър даде в Благоевград официалния старт на строително-монтажните дейности по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Първият блок, одобрен за саниране по националната програма в България, е в ж.к. "Ален мак", пише БГНЕС.

 

103 са подписаните договори за саниране, те се отнасят за 7140 апартамента, така Благоевград усвоява 60 милиона лева от националната програма за енергийна ефективност. Павлова се похвали още, че Благоевград получава още 44 милиона лева за благоустрояване на улици и паркове. 

 

Павлова обяви още, че строителството на ЛОТ-2 и 4 от магистрала "Струма" върви по график и срокът за пускането им - октомври и август, ще бъде спазен.