Преди 4 години местният стадион е възстановен с доброволния труд на цялото село

 

Въпросите пред ЦСКА все още са повече от отговорите. Един от вариантите е червените да се включат в първенството на Областната група "София Юг". Ако това стане, те ще се изправят в двубой с регионалните футболни грандове. "Гранит" от Владая вече се готви.


В софийското село Владая футболът е на почит от 1948 година, когато е създаден и столичният гранд ЦСКА. Тази пролет футболистите на местния "Гранит" се наредиха трети в областното класиране. А спортната история помни славни времена.


„Тук са падали „Академик София”, „Септември София” и други реномирани отбори. Атомно нападение имаме. От вратаря до 11-ти номер - всичките са звезди”, разказва Иван Илчев, страстен фен на "Гранит Владая".


Досега владайската единайсеторка само е гледала чрвените футболисти. Наесен вероятно ще имат възможност да изпитат цялата сила на червената машина. Младите надежди на владайци обаче не се плашат. Ще впрегнат и цялата мощ на своите фенове.


„Тук на домакински мач се събират всички. Стадионът ще е пълен. А и аз се надявам да играя”, обяснява Костадин Ковачев, футболист от школата на "Гранит Владая".


Стадионът тук е толкова важен за хората, колкото и мегдана. Преди 4 години съоръжението е възстановено с доброволния труд на цялото село.


Теренът е изряден, червените ще могат да ползват нови съблекални. Сгурията около терена е доставена от Община Перник. За да посрещнат червената агидка обаче, трибуните имат нужда от сериозен ремонт.


„Няма пейки, няма ограда. Влизат животни. Борим се ток да вкараме. Вода вече има”, обяснява кметът на село Владая Васко Стоянов.


Ако действително живописният стадион, разположен между 4 планини стане арена на зрелищния двобой с червените, владайци обещават футболен празник.


"Където е рая, там е Владая" - казват местните в очакване на титаничния сблъсък.


Повече по темата гледайте във видеото.