Поръси ги директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров

 

Речено-сторено! Шефът на Националния исторически музей спази заканата си да изкъпе премиера Бойко Борисов с чудотворна вода. Божидар Димитров поля бившия си шеф сред разкопките в Плиска.


Водата, която е текла преди 1 200 години бликна преди дни с голям дебит, за радост на археолозите. За това решиха да изкъпят първо премиера Бойко Борисов, който осигури средствата за реставрацията на свещения кладенец.


„Това е едно светилище, което ще го направим както трябва. Някои бутафори ще се махнат, до октомври са финансирани, имат пари, днеска мина поръчката за реставрации, виждате тук и музея, и всички специалисти работят в много добър синхрон и се надявам да продължат така”, каза премиерът Бойко Борисов.


Лично Борисов намокри с чудодейната вода министрите Владислав Горанов, Лиляна Павлова и Ивайло Московски, които го придружаваха.


„Не случайно и финансовият министър е тук, за да гледа и да знае какво трябва да предвиди”, добави министър-председателят.


Шишета с вода от аязмото бяха дарени на Борисов за да поръси за благоденствие Министерски съвет, както и да лекува болното си. Премиерът обеща  да продължи да финансира реставрация на Голямата базилика, която е била най-големият храм в Средновековна Европа.