Той остава в ареста, реши въззивен състав на Софийския градски съд

 

30-годишният Борис Петров, задържан за побоя над възрастен мъж в Борисовата градина на 17 юли тази година, остава в ареста, реши въззивен състав на Софийския градски съд, с председател Петя Крънчева.

 

Още по темата

Напълно и убедително доказателствата сочат съпричастност на Петров към престъплението, е мотивът на съдия Петя Крънчева. Тя беше категорична, че нападението е било изключително дръзко и абсолютно непровокирано.

 

Свидетелите също потвърждават, че Петров е бил на мястото на побоя - кафене в Борисовата градина, заяви още Крънчева.

 

По думите ѝ пострадалият Красимир Иванов доста подробно е описал своя нападател, като описанието съвпада с това на Борис Петров.

 

По време на мярката стана ясно, че майката на Петров е с втора степен инвалидност и е учителка, както и че задържаният има генетично заболяване, заради което трябва да е на специален хранителен и двигателен режим.

 

Петров се възползва от правото си да говори пред съда и прочете реч, написана ръкописно на лист, в която обясни, че не е виновен и че трябва да бъде освободен. Той допълни, че без неговата финансова помощ майка му няма как да се справи.

 

„Аз апелирам към прокуратурата и полицията, нека да намерят истинския извършител. Да не задоволяват обществения интерес в лицето на моя подзащитен”, заяви Мария Глушкова, адвокат на нападателя.

 

Преди седмица Петров каза, че не е бил на мястото на случилото се: