Реши изненадата са е подарък за младоженците

Прославеният италиански тенор Андреа Бочели по време на отпуската си в Лигурия решил да направи изненада за младоженци, които се венчават в църквата "Свети Петър" в Порто Венере, като им изпълни Ave Maria на Шуберт, съобщи в. "Локал", цитиран от БТА. 

 

Младата двойка решила да сключи брак в храма от XII век, чиято сграда е един от най-ярките образци на италианската готика. Бочели, който се оказал по това време в църквата, изпратил съпругата си, за да му уреди да попее. В "Свети Петър" се изненадали от молбата на Вероника Берти и попитали кой е мъжът й. След като разбрали, че Бочели иска да направи подарък на младожениците, му позволили незабелязано да отиде до задната част на църквата и да заеме мястото на органиста.

 

Избирайки подходящ момент, музикантът изпълнил класическото произведение на Шуберт в собствен аранжимент. След това, докато потресените младоженци идвали на себе си, незабелязано напуснал църквата.

 

Последната сватба, на която Бочели пя, беше тази на Джордж Клуни. 

 

Андреа Бочели е един от най-известните популяризатори на класическа музика. Роден е в Тоскана. От ранните си детски години свири на пиано, флейта и саксофон. На 12 години ослепява напълно. Мечтаейки да стане велик тенор, той заминава за Торино, където учи при Франко Корели. След успешен дебют на фестивала в Сан Ремо Лучано Павароти го кани за съвместни изяви. Много от издадените от Бочели албуми са платинени.