По думите й МВР няма ресурс да охранява всички тях

 

"Оказа се, че е неефективен досегашният ред, по който се опазват арестантите под домашен арест. В момента има 166 такива лица и около 1200, които са с мярка подписка", заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от БГНЕС.

 

"МВР няма ресурс да охранява всички, за това може би трябва да се преосмисли смисъла и реда, по който се налагат тези мерки. По конкретния случая работят колегите", добави тя.

 

По отношение на актуалната тема с автомобилните гонки, вътрешният министър заяви, че се е разпоредила да се направи един списък или карта, на които до този момент е имало автогонки, за да се вземат някакви мерки.

 

"Има различни мнения по този въпрос. Важно е да има ефективен контрол. Вчера решихме не просто да разчитаме на сигналите от гражданите, които са изключително важни за нас, но и да имаме изпреварваща информация", добави вътрешният министър.

 

Тя коментира мерките за пътна безопасност и законодателните промени.

 

"Следим особеността на ситуацията във всяка една област, даваме общите и конкретните предписания, за да се засили контрола по пътищата, за да можем там, където това е възможно, да предотвратим пътните произшествия. За това въвеждаме контрола по време на движение, което означава, че наши служители, моторизирани ще могат да извеждат от движението нарушителите и да ги санкционират на място", каза още Бъчварова.

 

Като допълнителна мярка тя изтъкна и съвместните екипи с ДАИ, които ще МВР направи на местата, където има най-засилен трафик, за да можем заедно да проверяват ТИР-ове, автобуси и да се прилагат санкции и към тях.

 

Румяна Бъчварова отхвърли информацията, че възнамерява да подава оставка.