Добре дошли в Кралската ботаническа градина в Лондон!

Кралската ботаническа градина в Лондон е позната още като Кю Гардънс. В прекрасните градини може да се разгледа колекция от над 50 000 вида растения. Тук се пази и колекция от над 7 милиона екземпляра на растения, които се съхраняват в хербаризиран вид.

 

Историческият парков ландшафт е оформян в периода от 17-и до 20-и век. Началото на градината е поставено през 1759 година.

 

Огромният парк предлага такава екзотика, че направо можете да онемеете! Магията на азалиите, магнолиите, орхидеите, лилиите, рододендроните карат посетителите да се чудят къде са попаднали.

 

Изящната голяма оранжерия е най-красивата структура от желязо и стъкло в цяла Англия. В седемте оранжерии на Кю преминавате през различни климатични зони и се наслаждавате на какви ли не растения. Тук се намира и най-голямата съществуваща оранжерия от Викторианската епоха. „Къщата на палмите” е дом и на най-голямата палма в света, която се отглежда на закрито.

 

Този земен рай привлича годишно над 2 милиони туристи от цял свят! Ако сте в Лондон, то задължително се отбийте и разгледайте вълшебното къчте, в което царят спокойствие и красота!