В рамките на една вечер публиката ще може да се наслади на два спектакъла

 

Френската компания MPTA ще представи в рамките на международния фестивал One Dance Week своя стил – комбинация от съвременен танц, театър, интегрален танц, акробатика и циркови техники.

 

В рамките на една вечер публиката ще може да се наслади на два спектакъла – „Ние сме като онези жаби...” и „Али” – резултат от артистичния обмен между петима международно признати артиста – Хеди Табет, Али Табет, Матюран Болзе, Артемис Ставриди и Софиан Бен Юсуф. Спектаклите на MPTA са поетични, емоционални, силно визуални, изключително майсторски в цирково-акробатичния си език. Представленията ще бъдат представени на 28 октомври от 19.00 ч. в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив. Билет за двата спектакъла може да бъде закупен на цена от 10 лв.

 

"Ние сме като онези жаби...” разказва красива история за взаимоотношенията между мъжа и жената в тяхната сложност и многоаспектност, история за любов, брак, раздели и събирания. На сцената тримата персонажи влизат във всевъзможни взаимодействия, като първоначалният образ на сватбена двойка претърпява множество трансформации и модификации, вследствие намесата на третия човек. Финалната щриха на спектакъла е оркестър на сцената, който на живо създава звуковата среда, партнираща на танца. 

 

Вторият спектакъл "Али”, който ще бъде игран в рамките на същата вечер, изследва въпросите за другостта и различието и тяхното възприемане и нагласи от страна на обществото, в което живеем. На сцената Матюран Болзе и Хеди Табет завихрят своя танц – задни салта, в духа най-добрите циркови традиции, се преплитат с красиви и изящни танцови движения на изпълнителите, различни в телесния и потенциал. Изпълнителите преминават през различни трансформации – единично тяло се мултиплицира в двойка или двете тела се превръщат в едно сиамско цяло, една в друга се проектират две индивидуалности или се произвежда нова трета човешка реалност.