Това заяви певицата на концерт, който изнесе в Париж близо месец след терористичните атаки

Видео: Ruptly 

 

"Няма да се поддадем на страха", възкликна Мадона по време на концерт, който изнесе в Париж снощи близо месец след терористичните атаки във френската столица на 13 ноември, при които бяха убити 130 души, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

 

Още по темата

Шоуто в зала "Берси" беше част от турнето на кралицата на поп музиката "Бунтовно сърце".

 

"Мисля за това, което се случи преди близо един месец. Сърцето на Париж и сърцето на Франция бият в сърцето на всеки град. Ние сме едно сърце и нашето сърце бие в синхрон. Силата на любовта е по-голяма от любовта на силата", заяви Мадона на сцената.

 

Загърната във френско знаме, Мадона изпя Марсилезата заедно с публиката, която стана на крака. След края на шоуто в "Берси" поп дивата изнесе след полунощ импровизиран акустичен мини концерт пред няколко десетки души на Площада на Републиката в Париж, превърнал се в място за почитане на паметта на жертвите при най-смъртоносните терористични атаки във френската столица. 

 

Редом до 9-годишния си син Дейвид, кралицата на попа изпя своите символно озаглавени хитове "Like a Prayer" и "Ghosttown", както и емблематичната песен на Джон Ленън "Imagine", химна на пацифистите. 

 

За последно Мадона зарадва почитателите си във френската столица през юли 2012 г. в зала "Олимпия". Два дни след атентатите в Париж, по време на концерт в Стокхолм американската поп икона изпя на френски, само с акомпанимент на китара, емблематичната песен на Едит Пиаф "Животът в розово". 

 

Припомнете си и речта ѝ: