"Докато бяхме женени, с Шон често се карахме, но той нито един път не ме е докоснал с пръст", казва певицата

Певицата Мадона е заявила, че бившият й съпруг - актьорът и режисьор Шон Пен, не я е бил по време на брака им. Това показват свидетелските й показания на делото за клевета, което Шон Пен води срещу режисьора Лий Даниълс, пише "Холивуд рипортър". 

 

"Докато бяхме женени, с Шон често се карахме, но той нито един път не ме е докоснал с пръст и никога не ме е унижавал морално", е заявила Мадона.

 

Шон Пен заведе дело за клевета срещу режисьора Лий Даниълс заради коментари, в които го сравнява с актьора Терънс Хауърд, нееднократно обвиняван в домашно насилие. Искът е за 10 милиона долара. 

 

Лий Даниълс е създател заедно с Дани Стронг на хитовия сериал "Империя", в който Терънс Хауърд изпълнява главната роля. Коментарите си Даниълс направи през септември в "Холивуд рипортър" в публикация за новия сезон на сериала. 

 

"Това бедно момче (Терънс) не върши нищо по-различно от Марлон Брандо или Шон Пен и внезапно всички го изкарват някакъв демон", сподели Лий Даниълс. 

 

Според иска, заведен в съд в Манхатън, изявленията на Даниълс са "нечувани" и уронват репутацията на Шон Пен като професионалист и човек. Пен е двукратен носител на "Оскар" и е известен с хуманитарната си дейност. В миналото обаче актьорът е имал проблеми със закона заради невъздържано поведение. Преди години и Лий Даниълс е отговарял пред съда по обвинения в домашно насилие. Даниълс твърди сега, че думите му са били разбрани погрешно от Шон Пен.

 

Мадона сключва брак с Шон Пен през 1985 година. Двамата се развеждат през 1989 г., след като връзката им е провалена от пристрастеността му към алкохола и насилието. През 2000 г. Мадона се омъжва за британския кинорежисьор Гай Ричи, но и този брак се разпада през 2008 г. 

 

Шон Пен сключва брак през 1996 г. с Робин Райт. Двамата слагат край на брака си през 2010 г. През лятото той прекратява романтичните си отношения с актрисата Скарлет Йохансон, след като двамата са заедно в продължение на година и половина.