Съдебните медици в България са много опитни, подчерта той

 

Делото за смъртта на 18-годишния Тодор ще го решат докторите, коментира в студиото на „Здравей, България” адвокат Марин Марковски. 

Още по темата

 

„Решението на делото зависи от съдебно-медицинската експертиза”, убеден е адвокат Марковски. „Съдебните медици в България са много опитни. Всяка една съдебно-медицинска експертиза в България представлява математическо уравнение. При аутопсията се установяват конкретните повреди по органите и когато това се случи, може да се установи механизмът, по който те са получени”, добави той.

 

„Хората искат да вземат борбата срещу престъпниците в ръцете си. Може би това убийство е било капката, която е преляла чашата на търпението и хората да излизат на улицата. Това е великолепно! Това, което става като човешка реакция, е инстинкт на обществото за самозащита и самосъхранение. Поводът е ужасен, но това гражданско чувство заслужава уважение”, коментира още той. 

 

Стотици хора излязоха в четвъртък по улиците на Враца, за да кажат "Не на агресията". Със свещ в ръка и желание за справедливост мирното шествие в памет на 18-годишния Тодор обиколи центъра на Враца и стигна до лобното му място, където врачани почетоха момчето с едноминутно мълчание и падане на колене. Шествието завърши на паметника на великия революционер Христо Ботев.

 

Гледайте във видеото какво се случи в четвъртък вечерта във Враца!