Близки и приятели на жертвата окупираха за кратко входовете на Съдебната палата във Враца

 

Съдът във Враца постанови домашен арест за двамата братя, пребили до смърт 18-годишния Тодор след скандал на пътя.

 

Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките, са обвинени в предумишено убийство. Прокуратурата настояваше те да останат зад решетките за постоянно, тъй като има опасност да се укрият.

 

По закон братята могат да получат наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

 

 

"Момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест”, каза един от биячите - Десислав.

 
Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на нова страна, вторият човек прикри бокса”, добави Иван. 
 

Двамата категорично заявиха, че са действали при самозащита и не са ударили Тодор нито веднъж.

 

Според прокуратурата обаче братята са нанесли на момчето над 20 удара.

 

Все още се очакват резултатите от втората аутопсия на момчето, която по категоричен начин да установи причините за смъртта му.

 

Във Враца пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те ще помагат на местните обвинители при разследването.

 

 

След като магистратите оповестиха решението си да наложат мярка за неотклонение „домашен арест” на Дамянови, приятели на жертвата и граждани на Враца окупираха за кратко всички входове на Съдебната палата в очакване на биячите.

 

Близките на жертвата са категорични, че ще обжалват.