Дотогава трябва да е готова хистологичната експертиза

 

Причината за смъртта на Тодор от Враца ще е ясна до две седмици. Толкова ще са необходими за изготвянето на експертизата, която категорично трябва да каже, дали ученикът не е починал от сърдечни проблеми. 

 

Още по темата

Вече седмица семейството на Тодор чака да го погребе. Наш екип се срещна с тях в София. Те дойдоха до столицата за консултация с адвокат.  „Очакваме най-сетне от моргата да освободят тялото”, обясни братът на момчето, Ивайло. 

 

Семейството вече приема факта, че Тодор може да е починал от сърдечен проблем, а не от побой. Както заключиха две аутопсии нанесените от братя Дамянови над 20 удара са причинили на ученика страдание и болка, но не са го убили.  „Дори и това да е причината, реално двамата братя са довели до ситуацията, в която сърцето му да спре”, убеден е Ивайло. 

 

 

Седмица след инцидента Ивайло призна, че брат му е бил въоръжен с бокс. „Първоначално Грета ме излъга. Аз лично я попитах дали той е имал бокс в себе си и тя ми каза, че е нямал. Тя не знаеше какво говори и искаше да го защити. Той не е слязъл, за да убива, аз не видях травми”, заяви Ивайло.

 

В опит да видим травмите на братя Дамянови ги търсим в домовете им. Кооперацията, в която живее  един от двамата братя  - Десислав Дамянов е под 24-часова полицейска охрана. Екипът ни се опита да говори с Десислав, но той категорично отказа и обясни, че неговата гледна точка ще се чуе в съда.

 

Прокуратура вече поиска двамата братя да влязат в ареста за постоянно, а мярката ще се гледа от Апелативния съд в София.