Очевидците дават противоположни показания

 

Историята около 18-годишния Тодор от Враца се заплита. Момчето почина, след скандал и бой в центъра на града. За първи път проговориха свидетели на побоя. Разказите им обаче са противоречиви. 

 

„Аз удар не съм видял, който да било към когото и да било”, заяви свидетелят Мариян Иванов.

 

„Двамата братя удряха момчето. Видях”, заявява Цветелин Милов. 

 

Двама свидетели - различни спомени за един и същ инцидент. И двамата сами потърсиха медиите, за да разкажат.  

Още по темата

 

Мариян е първият човек, притекъл се на помощ на Тодор. 

 

„Чувам майката как му крещеше: „Стига, не ти ли писна, само скандали!”. Той вика: „Виж какво ми направиха колата ма, виж ми огледалото, като дойде полиция, ще видим кой кой е”. Тя го попита дали е за едно огледало и тъкмо той да каже нещо и се срина”, разказва свидетелят.

 

 „Най-голямата лъжа е това, че ние с Тони сме се карали, че аз съм му се била карала и съм му била казала докога ще продължава, докога ще ми създаваш проблеми. Тони никога не ми е създавал проблеми”, заяви Цецка Йорданова, майка на Тодор.

 

Майката на Тодор е категорична - насилие от страна на братята Дамянови, обвинени за смъртта на сина ѝ, е имало. Думите ѝ подкрепя Цветелин - служител в "Паркинги и гаражи" във Враца, също очевидец. 

 

„Всички са виновни, ако някой беше отстъпил, нямаше да се стигне дотук”, заявява Цветелин Милов. 

 

Причината за смъртта на Тодор още не е ясна. Чака се експертизата, която да докаже дали не е сърдечен проблем. За мъжа оказал първа помощ на Тодор диагнозата е ясна:  

 

„Сърдечен арест, по-просто да го кажа – симптоми на инфаркт”, заявява Мариян Иванов.

 

Близките са склонни да я приемат. Но искат и двамата братя, били Тодор, да понесат най-сурови наказания. В интернет вече има събрани 30 000 подписа с искане за доживотен затвор за братята, обвинени за смъртта на момчето.