Илиян твърди, че е искал да защити сина си от учениците, които са го тормозили

 

Бащата, който нахлу в клас и беше обвинен, че е удрял ученички, проговори пред Нова телевизия. На 21 януари майката и бащата на десетокласник от столичното 17-о СОУ нахлуват в училището, за да се саморазправят с ученици от 11-и клас.  Поне така твърдяха тогава учениците от въпросния клас.

 

Още по темата

40-годишният Илиян Лепоев и синът му Коста обаче имат друга версия за случилото се. "От близо две години имам проблеми с ученици от по-горен клас  и по-скоро с едно определено момче от 11-и клас. Постоянно ме заплашваше по коридорите. Казаха ми, че ще си навлека бели и че ще ме пребият от бой, ако не се променя. Прибрах се от училище разстроен, казах на баща ми какво се е случило и той се разгневи доста”, разказа Коста.

 

Илиян отишъл до училището, за да вземе „отпускното” на сина си, за да може да го запише в друго училище. „Отидох до училището със съпругата ми и с една моя позната, отидохме в часа по биология. Исках да викна въпросното момче и момиче да слезем при директорката и да уточним нещата”, обясни Илиян. Той твърди, че не е удрял шамар на момичето и не е хвърлял предмети. „Бутнах я и ѝ казах да спре да псува”, заяви Илиян.

 

Родителите на едно от момичетата от 11-и клас също идват в училището, за да защитят детето си. "Бащата на момичето тръгна с юмрук към мен и ме удари. Аз тръгнах към него да се защитя, но той ме сграбчи и в това време двама възрастни ни разтърваха”, обясни 40-годишният мъж.

 

В крайна сметка кой кого е ударил ще реши съдът, единственото сигурно нещо е, че Коста ще продължи обучението си в друго училище.