Шофьор на автобус твърди, че е бил нападнат с бокс

 

 

Отново агресия на пътя. Мъж нападна с бокс шофьор на автобус от столичния градски транспорт и избяга. Причината - отнето предимство. 

 

08:30 часа сутринта. Час пик! Автобус по линия 305 спира на светофара на оживеното кръстовище на булевардите „Ситняково” и „Мадрид”. 

 

При светване на зелен сигнал водачът на автобуса се опитва да потегли, но не успява, защото пътят му е пресечен от два леки автомобила.  

Още по темата

 

„Водачът слиза, моли ги учтиво да преместят колите си назад, така че да бъде освободен пътят. Водачът на единия лек автомобил премества автомобила. Водачът на другия излиза от колата с нецензурни изрази и го удря с метален бокс по главата”, разказва Атанаска Цанева. 

 

Раненият шофьор успява да се качи обратно в автобуса и да го премести до следващата спирка.

 

Лекарите пристигат на място - на около километър от мястото на инцидента. Пострадалият е прегледан. Установено е, че няма сериозни травми. 

 

Наш зрител обаче твърди, че е станал пряк свидетел на случката и версията на шофьора на автобуса се разминава с реалността. 

 

„Да, Пежото навлезе в кръстовището, но спря и се върна назад. Не е имало предпоставка за инцидент. Шофьорът на рейса беше този, който слезе и извади момчето от колата и му нанесе няколко удара. Мъж от пътниците ги разтърва и докато държеше водача на автобуса, другият шофьор се качи в колата и потегли. Надявам се истината да излезе наяве”, твърди зрител на Нова.

 

Свидетелката, която предпочете да не застава с лице пред камерата ни, твърди, че вече е дала показанията си в полицията. Шофьорът на автобус 305 също не се съгласи да ни даде интервю, но отрече пръв да е проявил агресия. Мъжът от лекия автомобил е идентифициран и се издирва.

 

 

Репортер: Ивомира Пехливанова

 

Припомняме, че преди седмица таксиметров шофьор извади нож и нападна клиент в София.