Близките на обвинения в изнасилване бивш кмет казват, че той е в тежко здравословно състояние

 

Иван Евстатиев споделил  на брат си, че му готвят капан. Това се случило веднага веднага, след като бившият кмет на Стрелча бе задържан за изнасилване на 16-годишно момиче.

Още по темата

Динчо Евстатиев смята, че протестите са политизирани, а брат му няма вина. Той проговаря за пръв път след  задържането на брат си и протестите в града. 

 

Братът на Иван Евстатиев смята, че  той е в много тежко състояние и незабавно трябва да бъде освободен с по-лека мярка, за да се лекува. Той е юрист и също е бил кмет на Стрелча през 90-те години. 

 

Защитата на Иван Евстатиев е поискла три пъти отвод на съдия Дияна Стателова от Районния съд в Панагюрище, която трябва да гледа  изменението на мярката му, защото смятат че ще бъде преднамерена.
 

Веднага след задържането му Иван Евстатиев е признал ,че е имал сексуален акт с момичето, но той е бил доброволен. Това е обяснил и на брат си в първия им телефонен разговор.
 

"Той ми каза: нищо не е станало, това е капан. Това нещо го помня много добре! Това има ярък оттенък на политическа саморазправа и въдействие. Друго не мога да кажа", коментира Динчо Евстатиев. 


Защитата на Иван Евстатиев в лицето на адвокат Ташкена Колчева също ще пледира "невинен" в хода на процеса.  
 

Районният съд в Панагюрище трябва да реши дали ще промени мярката на Евстатиев в по-лека. Назначена е петорна експертиза за здравословното му състояние за което близките твърдят, че е тежко, а лекарите - че се подобрява.