Това е шоуто, благодарение на което Доналд Тръмп се сдоби със звезда на Алеята на славата

За американците „Celebrity Apprentice“ е олицетворение на американската мечта, според която всеки, който има предприемчив дух и желание за работа, има шанс да успее. Най-известното име, свързано с този формат, е това на Доналд Тръмп.

 

Първият му опит в телевизията бележи огромен успех и бъдещият кандидат-президент на САЩ се сдобива със заветната звезда на Холивудската алея на славата за принос в телевизионната индустрия. Шоуто, пожънало огромен успех в световен мащаб, ще се реализира за първи път в България тази пролет по Нова под името „Звездни стажанти“.

 

„Пускането на този формат на българския телевизионен пазар е част от нашите усилия и ангажимент към зрителите да им предлагаме най-доброто от световноизвестните шоупрограми. Това е поредната иновация за българския ефир и изключително попълнение, което превръща пролетната програмна схема на Нова в най-богатото и разнообразно телевизионно забавление за зрителите“, коментира Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

 

Какво очаква българските звезди, приели предизвикателството да участват в него? 14 известни мъже и жени ще забравят ежедневието си на известни личности и ще застанат на най-ниското стъпало в корпоративната структура - като обикновени стажанти. Те трябва да дадат всичко от себе си, за да изпълнят поставената им от шефа задача. А ако не се справят - подлежат на уволнение.

 

Знаменитостите са разделени на два отбора и всеки път получават задачи, свързани с тяхната креативност и търговски нюх. Успехът им се измерва по различни критерии - от това колко пари са успели да съберат до това доколко са креативни идеята, посланието и други елементи от зададения им проект. 

 

За всяка възложена задача отборите избират мениджър. Мениджърът на отбора-победител получава цялата събрана сума от задачата за своята кауза, докато мениджърът на победения отбор отива на елиминации, заедно с двамата, които според него са се справили най-зле. В края на всеки епизод един от тримата е „уволнен” от шефа и отпада от състезанието.

 

Предстои ни формат, много различен от тези, които сме свикнали да гледаме. Освен професионална борба, предаването сблъсква силни характери, поставя на изпитание егото на звездите, а самите те са в светлина, в която не сме свикнали да ги виждаме.

 

Могат ли звездите да работят в екип и под напрежение в област, напълно различна от тази, в която са се доказали? Могат ли да пренебрегнат егото си в името на нуждаещите се? Кой ще бъде българският Доналд Тръмп?

 

"Звездни стажанти” ще даде отговорите на тези и много други въпроси през март, само по Нова.