Групата ще включи събитието в мащабното си световно турне по повод чисто новия си албум "Surrender"

Една от най-обичаните световни музикални банди - Hurts, ще бъде хедлайнер на третото издание на фестивала Sea Dance Festival. Групата ще включи събитието в мащабното си световно турне по повод чисто новия си албум „Surrender”. 

 

Успехът на дуото  ги доведе до сцените на най-големите европейски и световни фестивали, милиони продадени албуми и сингли, както и напълно разпродадени дати за световното им турне. Под звездното небе на красивия бряг на Адриатическо море публиката ще има възможността да чуе на живо най-новите хитове на бандата – "Some Kind of Heaven" и "Lights", както и фестивалните химни "Wonderful Life", "Stay", "Miracle" "Illuminated", "Sunday".

 

Последният им студиен албум „Surrender” е със съвременно звучене и е вдъхновен от различни житейски събития и емоции, с които Тео и Адам са се сблъсквали на различни места. Части от албума са записани и в Ибиса, Лос Анджелес и Ню Йорк.

 

Историята на дуото от Манчестър е невероятна – двамата се срещат случайно и по доста необичаен начин за отрицателно време решават да обединят сили и да започнат да създават музика заедно. Тяхната световна слава идва с дебютния им албум „Happiness”, който си прокара път в листите на топ 10 на албумите в 15 страни по света, като стана и най-бързо продаваният дебютен албум на великобританска банда през 2010 г., след което се позиционира на четвърто място в класацията за албуми на Великобритания. 

 

Първото видео на групата за сингъла и планетарния мегахит "Wonderful Life", автобиографичен за членовете на групата, е записано в черно и бяло само за 20 паунда, които по-късно са дадени на танцьора във видеото като възнаграждение. Една година и 2 милиона гледания по-късно, включително безброй интервюта за много от водещите световни медии, членовете на групата записват нов видеоклип към "Stay" на Ибиса. Видеото е било нещото, за което момчетата винаги са си мечтали и много скоро чуква над 30 милиона гледания. Поредицата от успехи продължава и след представяне на втория им албум „Exile”, от който са парчетата "Miracle", "Blind", "Somebody to Die for" и много други.

 

Тази година Exit Festival ще се проведе от 7 до 10 юли на Петроварадинската крепост, след което Exit Adventure се премества на Адриатическо море за третото издание Sea Dance Festival от 14 до 16 юли.