Българската литературна рок банда празнува първи „високосен“ рожден ден

На 29 февруари от 20.30 часа на сцената на "Строежа" в София литературната рок група LaText ще отпразнува четвъртия си рожден ден с безплатен концерт. Събитието ще е специално, защото преди 4 години именно на „високосната“ дата те представят за първи път пред публика стила си, който по-късно шеговито наричат Poetry Rock.

 

Музиката на LaText съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рок музиката в песни извън стандартната структура от припев, куплет и соло. Жанровите влияния, които оригиналният им звук съчетава, са алтернативен рок, с блус, ню уейв, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния.

 

Първият краткосвирещ албум на LaText - „Само“, е с почти изчерпан първи тираж, а единственият англоезичен сингъл от него „Shoot Me Again” донесе на групата наградата на публиката в конкурса „Златна пролет“. Дебютният им видеоклип към същото парче надминава всичките им очаквания с над 50 000 гледания и ротации в няколко музикални телевизии и радиостанции. 

 

На концерта в „Строежа” LaText обещават да представят специална селекция от осем песни, сред които „Сервитьорката каза да“ „Париж”, „Само“, „Любовна херостратегия” и „Shoot Me Again”. Феновете ще чуят за първи път и 8 чисто нови композиции. На сцената ще излязат и специални гости, които бандата до последно ще запази в тайна. Ще има и подаръци за първите посетители в клуба. 

 

LaText са Петър Чухов (поезия, вокал, китара), Елена Пенева (вокал, клавир, текст), Иван С. Вълев (бас, вокал) и Гриша Маникатов (барабани).