До момента са разпитани 15 свидетели, назначени са експертизи

 

„Прокуратурата е повдигнала обвинения на четири лица за извършени две престъпления – хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда. Установено е, че мъжете не са служители на лицензирана охранителна фирма. Извършвали са тази дейност на собствени начала”, обясни за „Здравей, България” говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. 

Още по темата

 

До момента са разпитани 15 свидетели, назначени са експертизи. Назначена е и техническа експертиза на видеоматериала, предоставен от пострадалия Васко Наумов. Домовете на охранителите са претърсени и са иззети веществени доказателства. 

 

„Трима от четиримата мъже са криминално проявени. Обвинени са за изнудване, причиняване на средна телесна повреда, грабеж и управление на МПС в нетрезво състояние и без свидетелство за правоуправление. Лицата са осъждани, макар и преди доста години, и за част от тях е настъпила реабилитация по право. Осъжданията им са за неплащане на издръжка, за причиняване на средна телесна повреда, както и за участие в организирана престъпна група”, обясни още Арнаудова.