Депутатите от „Атака” бяха наказани с пробация и удръжки от заплатите

 

Волен Сидеров и Десислав Чуколов с присъди за хулиганство. Двамата депутати се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата. Така ще получат наказания, далеч от максималните предвидени в закона. А именно -  удръжки на 13% от заплатите им в продължение на 6 месеца за Чуколов и на 9 месеца за Сидеров - или по около 350 лева. 

 

Депутатите трябва да ходят да се подписват в районното управление два пъти седмично и освен това да посещават беседи с пробационен служител. 

Още по темата

 

Три пъти Волен Сидеров каза „да” на трима различни съдии, които го попитаха дали се признава за виновен. Само два пъти обаче съдът каза „да” на споразуменията между Сидеров и прокуратурата. 

 

Първото одобрение беше за договореното наказание за нахлуването в НАТФИЗ миналата година. Престъплението – хулиганство и принуда. Наказанието – пробация и удръжка на част от заплатата. Второто „да” съдът произнесе за договореното наказание за инцидента в Батак през 2011 г. 

 

На следващото заседание обаче Волен Сидеров отговори с „не”, когато го попитаха дали е осъждан. Съдията пък каза „не” на договореното наказание между него и прокуратурата за инцидента пред Народното събрание, при който лидерът на "Атака" се нахвърли срещу журналист. 

 

Така делото за инцидента с журналиста Теодор Ангелов се връща отначало. Какво наказание ще получи Сидеров за този случай все още не е ясно. Ясно е, че той вече е осъден за хулиганство - два пъти. 

 

Любопитна подробност е, че времето, в което тече пробацията на Сидеров и Чуколов, не се счита за трудов стаж. Освен това, ако те я нарушат, могат да бъдат наказани със затвор.