Тримата все още са в ареста

 

Шест години затвор за тримата мъже, задържани за побоя над семейство на Околовръстния път в София. Такова наказание поиска прокуратурата за инцидента, който възмути България. 

Още по темата

 

Обвинителите заявиха, че са склонни да водят преговори за споразумение с тримата  охранители на Ивайло Борисов-Ториното, които пребиха семейство с метални палки, но при едно условие - ако те се съгласят да влязат в затвора за 6 години.

 

В понеделник адвокатът на тримата Марияна Тодорова обяви, че те са готови да се признаят за виновни и да сключат споразумение. Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков са обвинени за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда.

 

И тримата са работили за Ивайло Борисов-Ториното, близък до Златомир Иванов- Баретата. Във вторник Ториното съобщи, че е подписал с тях граждански договори, но не за охранители.

 

 

Единият от нападателите - Христо Христов, който се вижда на клипа и удря с металната палка, е от Червен бряг. През 2011 година е бил награждаван за най-добър спортист от спортното училище в Плевен. Бил е и републикански шампион по бокс.

 

Александър Гечев, който е на 39 години, е осъждан условно, с изпитател срок, изтекъл преди 4 години. Гечев има дете на 6 месеца и живее в жилището на майката на детето си. 46-годишният Георги Близнаков е с влязла в сила присъда от януари 2016 година за неизплащане на издръжка на децата си. Преди години  той се е занимавал с кикбокс и е участвал в състезания.