Крайната цел – бързи арести и присъди след юмруци на пътя

 

Прдвижда се да бъдат въведени спешни мерки след юмруците на пътя. Държавата вади полицаите по пътищата. МВР въвежда спешни мерки и търси съдействие от гражданите за бърз изход на слуачи с юмруци на пътя.


При всяко излизане на пътя Атанас е подготвен за всичко. Но нищо вече не може да го изненада.


„Навсякъде властва беззаконие. Всеки си прави каквото си иска. Къде живеем? България? Закони? В повечето случаи псувни – има и бой, юмруци – нещо нормално. Зависи кой каква кола кара – всичко зависи от колата, от джипа”, казва Атанас Стоянов.


Само преди дни Атанас срещата агресията очи в очи на пътя.

Още по темата


„На зелен светофар минавам аз, човекът срещу мен минава на червен светофар – вътре с дете, с жена. Питам го: „Какво правиш, мой човек, виж светофара", а той ми вади пистолет през стъклото и ми казва: „Ще си правя каквото си искам, проблем ли ми правиш?”, разказва Атанас Стоянов.
 

МВР е решило - извежда униформените по пътищата.


„Реорганизирахме доста дежурни части в страната. Реорганизираме в момента постове, които се охраняват от служители с полицейски правомощия”, обяснява Христо Терзийски – директор на ГД „Национална полиция”.


Крайната цел – бързи арести и бързи присъди след юмруци на пътя.


„В последно време хващаме доста често и шофьори, употребили наркотични вещества, които шофират автомобили – агресията в тях е много голяма”, обясни Тенчо Тенев – началник на „Пътна полиция” – София.


Атанас обаче не вярва, че нещо ще се промени.


„Не очаквам резултати. Всичко ще е ден за утре и това е”, казва още той.


„Без свидетелски показания по един конкретен случай няма как да докажем вина на такива нагли хора”, обяснява Христо Терзийски.


Само през миналата година за хулиганство са образувани над 1500 досъдебни производства.

 

 

След поредния случай на насилие между шофьори на столичния булевард "Черни връх" прокуратурата повдигна обвинения на двама души.


Кадри от охранителни камери, предоставени ни от управителя на близката сграда показват недвусмислено, че човекът, причинил катастрофата, е бил бит. И то не от един, а от двама участници в инцидента. 

Още по темата


Охранителните камери са запечатали как Георги Милев - виновният за катастрофата на бул. „Черни връх”, е свален на земята с ритници и юмруци. Ударите видяла от балкона си и една жена. 


„Започна да го бие с юмруци - по лицето, по тялото, беше съборен на земята човекът, беше ритан в корема”, разказа свидетелката.


Резултатът:


„Става дума за кръвонасядания в областта на челото, темето и дясното слепоочие, рана на гърба, кръвотечения от носа”, обясни говорителят на Районната прокуратура Стефан Милев.


Жестоките удари нанесъл вече задържаният Симеон Христов. В петък прокуратурата ще поиска той да остане за постоянно в ареста - за причинена от него по хулигански подбуди лека телесна повреда.


Приятелката на задържания, която е била с него в колата, не помни Симеон да е бил агресивен: „Не съм видяла да удря никого”, казва тя.


Охранителните камери са запечатали юмруците и на друг участник в инцидента - Никола Маринов. Засега обаче той няма да бъде задържан. Ще се размине с парична гаранция от 300 лв.


„Разбира се, тези кадри ще бъдат анализирани. Трябва да бъдат подложени на експертен анализ и да се съпоставят с останалите свидетелски показания. На този етап той е привлечен към наказателна отговорност само за хулиганство заради това, че е ритал до огъване на ламарината единия от леките автомобили”, обясни говорителят на Районната прокуратура Стефан Милев.


Засега никой от нападателите не е дал обяснения за случилото се. Експерти ще анализират кадрите от видеозаписите.

 

Репортери: Вероника Димитрова, Георги Георгиев