Актьорът осъществявал психически тормоз върху колежката си

Дъстин Хофман ударил шамар на Мерил Стрийп и я тормозил психически през снимките на „Крамър срещу Крамър”, пише „Индипендънт”.

 

Изданието се позовава на информация в неоторизираната биография на актрисата „Да станеш Мерил Стрийп”, написана от сътрудника на „Ню Йорк Таймс” Майкъл Шулман.

 

Според биографията Хофман лично избрал Стрийп за ролята на Джоана в лентата от 1979 година. Филмът разказва за развода на Джоана със съпруга й Тед, игран от Хофман. Двамата актьори печелят едновременно „Оскар” за ролите си.

 

Шулман твърди, че Дъстин Хофман избрал Стрийп, тъй като наскоро тя загубила тогавашния си приятел Джон Казале и вярвал, че тя ще използва „прясната болка” в играта си.


„Импровизирайки върху репликите си, той започнал да се подиграва на Мерил за Джон Казале, говорейки за смъртта му от рак”, пише Шулман, като цитира продуцента на филма Ричард Фишоф.

 

Това накарало Стрийп да пребледнее и да напусне студиото бясна. Така филмът се превърнал от „Крамър срещу Крамър” в „Стрийп срещу Хофман”.

 

В книгата още пише, че Хофман прошепнал името на Казале в ухото на Стрийп преди сцената в съдебната зала.

 

Казале, който участва в първите 2 части на „Кръстника”, умира от рак на белия дроб на 42-годишна възраст през 1972 година. Според списание „Венити Феър” той е диагностициран със заболяването само 2 месеца след като Стрийп се нанася в апартамента му в Ню Йорк.

 

В друг епизод от снимките на „Крамър срещу Крамър”, Хофман шамаросал Стрийп, от което бузата й почервеняла. Това се случило непосредствено преди заснемането на сцената, в която Джоана съобщава на Тед, че го напуска.

 

Хофман все още не е коментирал написаното в книгата. Пред западен сайт представител на Стрийп заяви, че тя не е спомагала за написването, нито е чела биографията й.