Кирил Рашков ще отговаря за трафик на живак

 

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, отново се изправи пред съда. Този път за трафик на половин килограм живак през границата с Турция. За да проведе делото, за първи път Специализираният наказателен съд напусна София и отиде в Пловдив. Причината - да спести пътните разходите на многобройните свидетели по делото.

 

Още по темата

Още при влизане в съда Кирил Рашков отправи закани и обиди към журналистите.

 

„За какво снимате? Идиоти, нахалници! Махайте се оттук! Извикайте полицията да ги изгони”, каза той.

 

Кирил Рашков е подсъдим по три обвинения – за пренос на живак, за държане на ценни монети и за амфетамини.    

 

Твърдението на прокуратурата е, че с живака Кирил Рашков е възнамерявал да  да направи т.нар. "мръсна бомба". Според адвокатите тази теза няма да издържи в съда. И поискаха отлагане на делото, заради здравословното състояние на Рашков. Медицинска експертиза от  Франция твърди, че той има тежко сърдечно заболяване и трябва незабавно да бъде опериран.

 

По делото са подсъдими още трима души, а Специализираният наказателен съд се пренесе в Пловдив, за да спести пътните разноски на многорбойните свидетели, които са от града на тепетата.     

 

 

Репортер: Благой Бекриев 

 

През юли 2014 година Рашков бе арестуван  пред хотела си в центъра на Пловдив заради обвинение в контрабанда на 501 грама живак. Той успя да излезе от следствения арест през април 2015 година: