Повечето партии в общинския съвет са против поскъпването

А в София поскъпването на билета за градския транспорт може и да не се случи. Причината: ГЕРБ не намира политическа подкрепа за вдигането на цената от 1 лев на 1,60 лева. Днес стана ясно, че повечето партии в общинския съвет са против поскъпването.

 

След броени дни Столичният общински съвет трябва да разгледа предложението цената на билетчето за градския транспорт в София да поскъпне с 60 стотинки и от 1 лев да стане 1,60 лева. Ако предложението бъде одобрено, талоните за 10 пътувания пък ще поскъпнат с 4 лева  и от 8 лева ще станат 12 лева. Двойно скачат глобата и актът – от 20 на 40 лева и от 100 на 200 лева. Промяна в цената няма да има само по отношение на картите за пътуване.

 

„Зад конкретната цена от 1,60 лева не мога да кажа, че стоя, защото тя е експертно предложение. Стоя зад това да се знае точната цена и да се вземе решение откъде ще се платят тези пари. За мен е важно хората да имат алтернативата да пътуват по-евтино, а това се дава чрез картите. Важно е и да модернизираме градския транспорт. В последните години не само метрото се строи, но и се подмениха голям брой автобуси и почти 90% от тролейбусите, купихме и 20 трамвая. В същото време още имаме 30-годишни автобуси”, коментира преди дни в предаването "Събуди се" кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Повече по темата гледайте във видеото.