Хюриет Сюлейманов е осъден за катастрофата край Луковит, но не може да бъде намерен

 

Хюриет Сюлейманов е поредният беглец от правосъдието у нас. Той остави три трупа на пкрай Луковит и избяга от местопрестъплението. Карал в насрещното платно, без книжка, каквато никога не е имал. Имал обаче 90 криминални регистрации и 12 присъди. Днес е осъден на 15 години затвор. Осъден е обаче задочно, защото след като мярката му беше променена от „задържане под стража” в „домашен арест”, Сюлейманов изчезна. Малко преди това близките на жертвите предупредиха: ще се укрие, опитва да плаща, за да не бъде осъден.

Още по темата


В началото на годината беше обявен за общонационално издирване, а тази седмица - и за международно. Ако бъде задържан, Сюлейманов ще бъде екстрадиран в България, за да излежи присъдата си.


Влади, Цвети, Ники и Иван са неразделните приятели. На фаталния 5 май 2014 г. те пътуват от Плевен за София, за да се явят на изпит. Край Луковит челно в колата им се забива тази на Сюлейманов. Влади и Ники загиват на място, а Цвети – два месеца по-късно.


През юни 2015 г. Ловешкият окръжен съд осъжда виновника за катастрофата на 15 години затвор. Но той вече е избягал от страната.


Въпреки че се издирва от полицията, близки на загиналите студенти трърдят, че Хюриет разполага с два профила в социалните мрежи - един с турското, и един с българското си име. Активен е и лесно може да бъде проследен. Но все още не е заловен. 


По последни данни на родителите на жертвите допреди дни Сюлейманов е бил в Германия, а сега вече е твърде вероятно да е в родината.


Държавата е на автопилот. Не бъдете спокойни! Вашите деца също са в опасност”, каза в ефира на „Събуди се” майката на загиналия Иван Галина Горанова.


Според майката на Цвети пък Сюлейманов се подиграва както с паметта на жертвите, така и с цялата държава.


Още по темата гледайте във видеото.