Винаги когато фондът заработи, идват проблеми от Здравното министерство, посочи тя

 

„Пликовете с пари във Фонда за лечение на деца не са факт. Това сещате ли се колко е безумно. Това много намирисва на активно мероприятие и е за сплашване. Има шанс всички тези обвинения да са силно преувеличени". Това заяви за "Здравей, България" Мария Чернева от Обществения съвет на фонда по повод арестите за корупция във ведомството. 

 

Според Красимира Величкова от Обществения съвет на Фонда за лечение на деца арестуваният в сряда вече бивш директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров е очернен. 

Още по темата

 

"От 2010 година, винаги когато фондът заработи, идват проблеми от Здравното министерство. Сложи се лимит за лечението на деца, почина едно дете", заяви Величкова.

 

Същевременно тя припомни, че това не е първото уволнение на Александров: "Предишния път той беше политически уволнен по времето на министър Таня Андреева, след което беше върнат". 

 

"От август непрекъснато има натиск върху Павел Александров да подаде оставка. През декември от министерството спряха заплатите на служителите за Коледа – бил се изчерпал бюджетът. Нямам представа защо, но искат той да се махне. Преди един месец приключи проверка във фонда и нямаше проблеми", посочи Десислава Хормузова от Фонда за лечение на деца.

 

"Обвинявам фонда, тъй като работят бавно и тромаво", заяви в пряко включване за сутрешния блок майката на 4-месечния Дилян, който е с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб. 

 

"Разговарях с Павел Александров в понеделник. Държа се грубо и арогантно. Няма нужда да бъдем допълнително мачкани от хора, които не са достатъчно човечни", заяви тя.  

 

В същото време допълни, че никой от фонда не ѝ е искал пари, нито пък тя е предлагала такива. 

 

Гледайте във видеото отговора на представителите на Фонда за лечение на деца в студиото.