Организаторът е задържан във Варна, а трима участници в схемата – в скандинавската държава

Полицията във Варна задържа организатора на престъпна група за трафик на българки с цел сексуална експлоатация в Норвегия, съобщава БГНЕС.

Още по темата

 

В рамките на същата полицейска акция в скандинавската страна са арестувани още трима наши сънародници, участници в схемата.

 

Установени са пет пълнолетни българки, жертви на трафика.

 

Задържаният в морската ни столица е 34-годишният И.Х., криминално проявен и осъждан.

 

Служители на Главната дирекция “Гранична полиция” провели специализираната полицейска операция в сряда по молба за правна помощ от Кралство Норвегия. В съвместните екипи участвали следователи от Националната следствена служба и прокурор от скандинавската страна.

 

При извършените претърсване и изземване на три адреса в морската ни столица граничните полицаи намерили и иззели газов пистолет, голямо количество златни бижута, норвежки крони, евро и лева, дебитни карти, бордера за банкови преводи и тетрадки със записки за получавани суми. Документирани са парични транзакции от Норвегия към България на суми, придобити от трафикантите вследствие на експлоатацията на жертвите на трафик.

 

От полицията съобщиха, че работата по цялостното изясняване на дейността на групата на територията на двете страни продължава.