Кметът на Галиче е обвинен, че е ръководил престъпна група

 

Още по темата

Разследването срещу кмета на Галиче е започнало преди около два месеца по сигнали на граждани, както и след анализ на всички случаи, по които прокуратурата е била сигнализирана, съобщи в "Здравей, България" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

 

В рамките на разследването са използвани и специални разузнавателни средства. „Повдигнати са обвинения на шестима души, сред които и Ценко Чоков, и синът му Мартин. На Ценко Чоков е повдигнато обвинение за ръководене на тази престъпна група, а на останалите – за участие в групата. Отделно на Чоков са повдигнати и обвинения за лихварство, рекет и причиняване на средна телесна повреда”, обясни Арнаудова. 

 

 

В четвъртък Чоков, синът му Мартин и още 10 души бяха арестувани в селото след специализирана акция. Бяха извършени общо 47 претърсвания и изземвания и обиски на лица.

 

"Всички тези действия са извършени с предварителното разрешение на съдии от Специализирания наказателен съд", подчерта Арнаудова. Очаква се прокуратурата да извърши и проверка на имуществото на кмета на Галиче. 

 

 

В Галиче вече се чуха закани за убийство, ако Ценко Чоков излезе от ареста. Какво мислят хората в село за кмета гледайте тук: