Запознайте се с абитуриентите, постигнали такъв впечатляващ резултат

86 са зрелостниците, които имат по две пълни шестици на държавните зрелостни изпити. 
Как обаче се изкарва отличен на три матури и кои са абитуриентите, постигнали такъв впечатляващ резултат?

Наред с купите и медалите от национални и международни олимпиади, Софийската математическа гимназия има още един повод за гордост - резултатите от матурите. 

По темата

„Три пълни шестици”, хвали се Добромир Лазаров от СМГ "Паисий Хилендраски" - гр.София. 
„По химия, биология и математика имам 6.00, а по БЕЛ 5.93”, хвали се Карина Сярова от СМГ "Паисий Хилендраски" - гр.София. 

И въпреки, че са получили най-високите възможни оценки и то на няколко изпита,Карина и Добрин гледат на тях  така, както подобава на един математик - прагматично. 

Зад пълните шестици на зрелостниците стоят много труд и постоянство. За успеха си са благодарни и на учителите,дали им отличната подготовка през годините.  

„Не мога да не се гордея с хората, които обичам и хората, с които прекарах едни 8 прекрасни години”, казва Людмил Попов, учител по БЕЛ в СМГ "Паисий Хилендраски" - гр.София. 

На малко повече от 200 км. от София учениците също са показали, че знаят и могат. И Кристина от Димитровград се е явила на три матури. Равносметката - две пълни шестици и една непълна. 

„Колкото и да е клиширано обичам ученето. Готино ми е да уча, поставила съм си цели, имам мечти и те минават през една хубава диплома”, обяснява Кристина Кирова от ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград

Една от мечтите вече е реализирана. Приета е да учи физика и астрономия във Великобритания. 
Мариета е от горнооряховското село Драганово и завършва езиковата гимназия във Велико Търново с 6.00 по български и немски език. 

„Аз не съм ходила на уроци и всичко дължа на учителите ми и на тяхната отдаденост”, казва Мариета Григорова от ЕГ “Проф. Д-р Асен Златаров” - гр.Велико Търново. 

Изкарали оценките си по честен начин и четиримата зрелостници са единодушни, че да препишеш на матурата е въпрос на избор, чиято цена ще е много по-висока от купените отговори.