Внасянето на плакати в залата било забранено

Учителка от Горна Оряховица не беше допусната до събора в зала „Арена Армеец”.

Мария Николова е начална учителка от 25 години. Тя очаквала първия събор на учителите с огромно нетърпение. На входа на зала „Арена армеец” обаче била неприятно изненадана. Проверяващите на пропускателния пункт не й позволили да влезе, защото несела плакат, а внасянето на плакати било забранено. 

По темата

„На плаката от едната страна бях написала: „ОбразУ/Ование минус политика е равно на образование“. А от другата страна написах: „Сложно образование – неграмотни учители“. Спрях се на тези два надписа, защото политиката в образованието е прекалено сложна. Тази политика до момента не е в интерес нито на учителите, нито на учениците“, обяснява Мария.

Наложило се тя да остави плаката навън и да влезе без него в залата. Новината за увеличението на заплатите с 10% зарадвало и Мария, и нейните колеги.

„Заплатата ми е 650 лв. Тези 10% бих казала, че са добре дошли, макар че за задълженията, които са ни вменени, ние заслужаваме доста повече”, на мнение е Мария.

Радостта от предстоящото увеличение обаче се оказала кратка.

„На събора ние виждаме и чуваме тези обещания и в един момент след обяд разбираме, че всъщност не са се разбрали и няма такова нещо. Много зле говори за комуникацията между политиците, не се разбират помежду си, лъжат нас и ние имаме някакви неоправдани очаквания”, казва учителката.

Репортер: Кремена Недялкова