Инцидентът стана в столичното 23-то училище

Прокуратурата повдигна обвинение на непълнолетното момче, което рани свой съученик в столичното 23-то училище. 

По темата

Кристиян Стефанов е обвинен в причиняването на лека телесна повреда, изразяваща се в порезна рана в задната част на лявото бедро на пострадалия.

За това престъпление се предвижда наказание от до три години лишаване от свобода.

Обвиняемият не е осъждан към момента и спрямо него не се водят други неприключили наказателни производства. На Кристиян Стефанов е определена мярка за неотклонение "Надзор на ИДПС".

Намушканият Димитър пръв започнал скандала, но не очаквал да му извадят нож. Това разказва приятелката му Силвия - момичето, заради което двете момчета са се сбили.

Нямаше да се стигне дотук, ако Кристиян не ми беше писал, досаждаше ми, искаше по всякакъв начин да ни скара с Димитър. Аз обаче му показах какво ми е писал и той се ядоса”, споделя Силвия.

Охраната и учителите не успели да се справят със ситуацията. Версиите какво е направил охранителят се разминават сериозно. Затова полицията започва проверка.

Институциите пък ще опитат да елиминират лошите практики при охраната на училищата. Децата обаче няма да бъдат пребърквани преди да влязат в часовете и занапред, макар да се появи идея за поставяне на метал детектори на входовете.

Припомнете си всичко за инцидента от видеото по-долу: