Дизайнерката Веселка Крачунова коментира облеклото на жените в Народното събрание

Най-честите грешки, които допускат дамите в парламента, когато избират с какво да се разходят в пленарната зала, са прекалено ярки цветове и несъобразената дължина на полите и роклите, коментира пред Vesti. bg дизайнерката Веселка Крачунова. 

По темата

Жените в Народното събрание понякога избират и десени в разрез с етикета, както и рокли и блузи с неправилна големина на деколтето.

„И при дамите и при господата грешката е генерална. По принцип те нямат стил на обличане“, казва Веселка. Българските политици масово не ползват съвети на стилисти и това е много голяма грешка,смята дизайнерката.

„Необходимо е да обръщат по-голямо внимание на стила си. И много съжалявам, че наистина дамите са по-назад от господата в това отношение.“

Като пример за политик на Запад, който се облича добре, Веселка посочва Маргарет Тачър. От съвременните дами във властта с добро облекло й прави впечатление Хилари Клинтън. „Ангела Меркел се придържа към добрия стил и добрия тон, обаче тя има пропуски“.

Веселка Крачунова разгледа снимки на част от жените-депутати в Народното събрание в последните дни на неговата работа. Вижте ги ТУК