Людмила се връща при учениците в клас

За една учителка от Асеновград този 15 септември ще бъде много специален. Людмила Ангелова заболя тежко, но днес казва, че са я спасили вярата, любовта и помощта на нейните ученици.

Госпожа Люси, както я наричат учениците й, премина успешно лечение в Германия и се надява, че от левкемията вече няма и следа, след като нейните ученици успяха да съберат 340 хиляди лева за животоспасяващата й операция. 

По темата

Тя е на 48 години. Незаменима е не само на децата, които е родила, но и зa учениците си. За 23 години през дневника й са минали стотици, а тя е останала в сърцата им. И името й е такова – Людмила.

Оказва се обаче, че даже когато искаме да даваме обич и грижа, това не зависи само от нас. По Великден миналата година тя разбира, че страда от левкемия.  Единственият й шанс е трансплантация в Германия на стойност 168 хиляди евро. По Великден, казват, стават чудеса. Учениците на г-жа Люси се заемат да го докажат.

За броени дни любимата госпожа по английски език от Асеновград става любима в цяла България. За лечението й са събрани 340 хиляди лева. Животът й е все така неоценим. Усилията на учениците й – също. Чудото не закъснява. Животът на любимата учителка е спасен.

На този 15 септември г-жа Ангелова ще прекрачи отново прага на класната стая и ще онагледи най-важния урок – за стойността на човешкия живот, човещината и благодарността. Няма никакво значение дали ще говори на български, или на английски. Нейните ученици и всички, които я гледат сега, ще я разберат.

Екип на „Събуди се” се срещна с Людмила Ангелова и нейни ученици.

„Кампанията се разви толкова лавинообразно, че повярвах още от самото начало, че ще успеем. Човек не трябва да губи вяра и надежда, че нещата ще се случат. Това е нещото, което помага да се пребориш с всяко препятствие. Всички вярвахме и никой не допускаше мисълта, че може нещо да се развие в друга посока”, каза Людмила.

Какво още разказаха те – разберете във видеото.