Партията влиза в битката за „Дондуков” 2 с пълна мобилизация, каза заместник-председателят

Начало на предизборната битка. Тази сутрин започна регистрацията на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за вота на 6-и ноември. 

Очаквано и за тези избори първи успяха да се регистрират ГЕРБ, след като отново имаше дежурен пост от представители на партията пред ЦИК в продължение на 12 дни.

 "За наша радост в рамките на 3 дни успяхме да съберем 36 000 подписа", съобщи след регистрацията заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

СНИМКИ ОТ РЕГИСТРАЦИЯТА НА ГЕРБ В ЦИК ВИЖТЕ ТУК

По закон, за да се регистрират партиите и коалициите са нужни минимум 2500 подписа и депозит от 2500 лева. От ГЕРБ побързаха с регистрацията, но още бавят представянето на  кандидата си.

„Той е достатъчно известен, това че ще бъде обявен на по-късен етап, това по никакъв начин не трябва да създава някакви интерпретации. Ще участваме с пълна мобилизация на изборите”, подчерта Цветанов. 

По темата

Сред спряганите имена за кандидат на ГЕРБ беше и това на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Тя обаче обясни: „Няма такъв разговор с мен, това е съвсем различен разговор и няма да се случи с мен, защото има по-подходящи от мен”.

Кой е по-подходящ ще стане ясно на втори октомври, категорични са от ГЕРБ. Спазиха традицията да са първи в ЦИК, но младежите оставиха непочистено след себе си.

След тях, втори на опашката за регистрации се нареди Юзеир Юзеиров, който е издигнат от инициативен комитет.  Той  стана известен през последните години с редица скандали с етнически и финансов привкус. Последно му Комисията за незаконно придобито имущество му отне имоти за над 1 милион лева. 

Сред двойките, които ще чакат народния глас на 6-и ноември са ген. Румен Радев и Илияна Йотова – изборът на БСП. Реформаторите залагат на Трайчо Трайков и ген. Съби Събев. „Движение 21” и НДСВ излизат с комбинацията Татяна Дончева и Минчо Спасов. Варненският бизнесмен Веселин Марешки също влиза в битката. 

Колоритната двойка на Митьо Пищова и Радо Шишарката също ще се бори за народната любов на президентския вот.