Тервел Длагнев се състезава за САЩ

Българинът Тервел Длагнев, който се състезава за САЩ в свободния стил борба в категорията до 125 килограма, е сред спортистите, взимали допинг с разрешението на Световната антидопингова агенция.

По темата

30-годишният спортист се е състезавал за САЩ на Олимпийските игри и е бил на крачка от медала. На полуфиналната среща за бронзовия медал обаче той е загубил и така на практика е останал без отличие.

Длагнев е сред 25-те атлети от осем държави, чийто имена бяха публикувани днес от руските хакери "Fancy Bears".

Преди два дни хакерите пробиха системата на Световната антидопингова агенция и извадиха конфиденциална информация от здравния картон на някои американски спортисти, сред които сестрите Винъс и Серина Уилямс и Симон Байлс.

"Няма съмнение, че тази криминална атака е отговор на доклада на независимата комисия, която разкри, че употребата на допинг в Русия е държавна политика. На всички спортисти, които са засегнати от изнесената лична информация, искаме да изразим нашите съжаления, че тези престъпници се опитват да очернят репутацията ви по такъв начин", коментира генералният директор на Световната антидопингова агенцияОливър Нигли, цитиран от БГНЕС.