Хакери твърдят, че имат достъп до скандални документи

Огромен скандал е на път да се разрази в света на женския тенис. Според руски хакери, които са успели да разбият мейлите на сестрите Винъс и Серина Уилямс и УАДА, двете са имали позволение от Антидопинговата централа да ползват няколко различни забранени стимуланта, съобщава Gong.bg

По темата

Онлайн-активистите са от групата "Fancy Bear" и направиха скандалните разкрития. Според техните информации, Серина Уилямс е имала позволение да ползва оксикодон, хидроморфон, преднизон и метилпреднизолон през 2010, 2014 и 2015 г. От тези документи става ясно, че тя е получила специално разрешение да ги ползва. То е дошло от лекаря на Международната тенис федерация (ITF) д-р Стюарт Милър. 

По-голямата сестра Уилямс - Винъс - е получила разрешение да ползва преднизон, преднизолон, триамсинолон и формотерол. Позволението да ползва тези забранени субстанции също са дошли от този лекар, като той е изтъкнал причина за такова изключение многобройните оплаквания от болестни състояния, които Уилямс е имала. 

"Сестрите Уилямс имат специално позволение да ползват определени забранени субстанции за терапевтична употреба", се казва в специалното становище на ITF, цитирано от ТАСС. От УАДА обявиха, че взимат насериозно тези твърдения и са започнали въртешно разследване. Те потвърждават, че са станали жертва на хакерска атака и са били публикувани информации от частни източници.  

Още спортни новини вижте ТУК