Георги Борисов от години е познат на полицията

Рецидивисти на пътя! Репортерите на NOVA ни срещат сега с двама нарушители, само за едно денонощие. Единият катастрофира в столицата, с 4 промила алкохол в кръвта. Другият, с 9 стари регистрации в КАТ, удари майка с двете й деца на тротоар.

В малка квартална улица в столичния квартал „Дружба 2” се е разиграл инцидентът снощи. Завоят се е оказал невъзможен за рекордьора, а щетите, които е нанесъл по колата в опитите си да избяга от мястото на произшествието, са огромни. А хората, които са присъствали на сцената са благодарни, че като по чудо, никой не е пострадал.

По темата

„Не можахме да се видиме. Извини ме. Знам, че е грозно. Не съм спал от четири дни и бях пийнал две бири, признавам си”, обяснява шофьорът Георги Борисов.

Георги твърди, че е шофьор от над 20 години и не нарушава правилата. Не това обаче показва криминалното му досие.

„През 2004 г. бяга от катастрофа и книжката му е отнета. Пет години по-късно е заловен да шофира без книжка”, обяснява началникът на КАТ-София Тенчо Тенев.

Георги е заплашен да остане отново без шофьорски права, след като снощи не успял да вземе завой в квартал „Дружба” и ударил няколко пъти паркиран автомобил.

„Успяхме да заловим водача на МПС, който се опитваше да избяга. При тестването му за проверка за алкохол се оказа, че има рекордно количество алкохол. 3,85 промила”, добавя началникът на КАТ-София Тенчо Тенев.

Според свидетелите на инцидента обаче е късмет, че няма пострадали. След инцидента снощи, Георги е откаран в осмо районно управление на полицията. По случая се води досъдебно производство.

А напоследък в столицата това е ежедневие, обясняват от полицията. Само в София от началото на годината са заловени 1700 шофьори без книжка. От тях 200 са рецидивисти зад волана – хора, които регулярно извършват пътни нарушения и катастрофи и често остават без книжка.