В цялата кампания не се обсъди проблемът със съдебната реформа и корупцията, смятат експерти

„Кампания се прави както в САЩ – много месеци, за да може хората да се запознаят с кандидатите, да се запознаят с техните силни и слаби страни. А у нас партиите казват кой е техния човек и край. Което е пълна глупост”, заяви с студиото на „Събуди се” юристът Николай Хаджигенов. Това е и причината, поради която той няма да гласува.

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота.

„Дори партиите не смятат президента за интересен и важен. В цялата кампания не се обсъди проблемът със съдебната реформа и корупцията”, заяви от своя страна журналистът Владимир Береану, който допълни, че вече е упражнил правото си на глас.

Причината за това, че никой не говори на тази тема е, че тя е доста парлива, смята Хаджигенов. Той допълни, че ако тази тема се обсъжда, това означава правителството да падне на мига.

„Президентът има законодателно правомощие за промяна в Конституцията”, каза Береану.

По думите му политиците вече няма какво да обещават. „А президентът съвсем няма какво да обещава”, допълни той.

„Народът започна да вижда, че светлото бъдеще ще се осъществи след 3 000 години. Народът е изпълнен с гняв, защото го лъжат вече 26 години”, смята юристът.

Целия разговор гледайте във видеото.