"Мозъкът е като мускул. Трябва да го тренирате и да използвате добавки”, казва Стивън Хокинг

Ново хапче за стимулиране на мозъка може да се окаже "най-голямото събитие в човешката история". Поне според видния британски учен и космолог Стивън Хокинг, пише сп. "Форбс", цитирано от БТА.

В скорошно интервю той споделил, че мозъкът му функционира по-успешно отвсякога, отчасти благодарение на въпросното хапче-чудо. Вълшебната таблетка съдържа уникална комбинация от естествени витамини и минерали, която "отключва" неподозирани умствени възможности. Според експерти добавката няма аналог сред мозъчните стимулатори и е най-добрата за подобряване на паметта, изостряне на вниманието, повишаване на енергията, концентрацията и интелекта.

"Мозъкът е като мускул. Трябва да го тренирате и да използвате добавки по същия начин като културистите. С тази разлика, че го правите за мозъка, а не за тялото. Точно това правя и аз самият, за да подобря умствените си способности", казва Стивън Хокинг.

Похвалите си за продукта не са спестили и други известни личности, които според мълвата също са имали възможността да го изпробват. Сред тях са атлетът Том Брейди, рапърът Кание Уест и актьорът Дензъл Уошингтън.

Екипът от Харвардския университет, който стои зад разработката, я е патентовал и е продал правата на водещи производители. Въпрос на време е вълшебното хапче да достигне и до обикновените хора, за да могат сами да изпробват чудодейния му ефект.