Шофьорът, който карал пиян, е освободен под гаранция

Свобода срещу 15 000 лева гаранция за пияния шофьор, който в петък причини катастрофа в Пловдив. На място загинаха двама души. Въпреки тежкия инцидент, съдът реши да пусне Любомир под гаранция. 

Според кръвните проби Любомир е бил с 0,67 промила алкохол в кръвта. Колата му удря странично другия автомобил, в който в този момент са пътували четирима души. Двама от ударената кола загиват на място, други двама са в тежко състояние в болница. В социалните мрежи вече се надигна сериозно недоволство и страх, че Любомир може да избегне правосъдието.   

Междувременно, с петиция в социалните мрежи граждани изразиха недоволството си. Хиляди поискаха затвор за шофьора, причинил катастрофата. 

 

 

По темата

Корнелия Петкова остава вдовица с три деца, след като при катастрофата загива мъжът ѝ, който е карал смачканата до неузнаваемост кола. Иска справедливо наказание за виновния водач.

ПРИПОМНЕТЕ СИ СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ТУК

Съпругът на жената, която загива в същата кола, по ирония на съдбата е катаджия. Потънал е в мъка, защото сам ще трябва да се грижи за 5-годишното си дете.

Константин е авторът на петицията в интернет. Опасява се, че шофьорът, който е причинил катастрофата – 26-годишният Любомир Трайков, който е син на влиятелен бизнесмен – ще се измъкне от закона.

Три дни след катастрофата изпочупената спирка все още напомня за кървавата трагедия. Оказа се, че шофьорът, който е блъснал колата с пътниците, е карал пиян. Повдигнато му е обвинение. Наказанието, което може да получи, е от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Близките на арестувания шофьор засега се въздържат от коментар. В късния следобед съдът ще гледа мярката му за неотклонение.

Репортер: Благой Бекриев