Десните са в изчаквателна позиция и не бързат с разговорите

Третият мандат отива в Реформаторския блок. Десните са в изчаквателна позиция и няма да бързат да оползотворят мандата преди той официално да им бъде връчен от президента. Няма да бързат да водят разговори. 

По темата

Реформаторите са готови да започнат разговори с ГЕРБ и ако видят, че има желание да се състави правителство, да влязат в консултации и с други дясно ориентирани партии.

„С нас не са водени разговори. Дори такава заявка няма. Може би те искат първо да проведат сериозен разговор с ГЕРБ, който явно не става досега, и чак след това с нас”, коментира Красимир Каракачанов.

„Питомното беше изпуснато. Това буквално означава в момента да се гони дивото. ГЕРБ имат повече депутати от БСП и ДПС, взети заедно, и решиха да предизвикат предсрочни избори”, заяви от своя страна Мартин Димитров.

Шансовете да се състави нов кабинет в това Народно събрание са минимални, както потвърдиха и самите Реформатори. Според някои наблюдатели се опитва да се спечели време, така че да не се наложи на действащия президент Росен Плевнелиев да състави служебно правителство.