Влаковете се движат с големи закъснения

Замръзнали стрелки на жп линиите причиниха огромни закъснения в движението на влаковете у нас. Заради тежките зимни условия бяха отменени 37 влака. Най-сериозно е положението на Централна гара. Там влакът от София през Горна Оряховица за Варна престоя два часа с 200 пътници във вагоните преди да отпътува. Причина за закъснението бе неприкачен локомотив. 

По темата

Проблем имаше и с влака Русе -София, който спря на гара Илиенци и близо над час и половина не можа да бъде приет на гарата поради замръзване на стрелките. Същата участ сполетя и влака от Бургас за София, който спрял на гарата в Казичене.

Влакът от София за Варна през Карнобат успя да замине със закъснение от 200 минути. Заради закъсал влак преди гара Карагеоргиево 50 души бяха евакуирани в детска градина в Айтос. 

Парно в купетата липсваше, но за сметка на това снегът между вагоните беше в излишък. За да се преборят със студа някои от пътниците изкараха от куфарите си одеала. Други разчитаха на чай. 

През целия ден температурата при релсите варираше от -25 до -30 градуса. Причина влаковете да не могат не само да тръгнат, но и да пристигнат на гарата. Наложи се пътници, пътуващи за София да чакат с часове на съседните гари Илиянци и Казичене. 

БДЖ препоръчва на клиентите си в следващите дни преди да тръгнат на път да се информират на телефон 0700 10 200 или да търсят информация на всички гишета на гарите в страната.