Това съобщи в предаването „Здравей, България” вътрешният министър Пламен Узунов

Ново звено в МВР ще се бори с телефонните измами. Това съобщи в предаването „Здравей, България” вътрешният министър Пламен Узунов. „До този момент не е имало такова звено”, каза той. 

По темата

Относно справянето с битовата престъпност, Узунов каза, че са извели служителите на реда от кабинетите. „Засилили сме и наблюдението над криминалния контингент”, добави министърът.

По темата с убийството на Георги в Борисовата градина и информацията, че много хора са разпознали извършителя на престъплението, но са си мълчали, вътрешният министър заяви, че според него причината е, че е нарушена връзката между полицията и гражданите. „Затова сме взели мерки за подобряване на доверието”, заяви той.

Узунов добави, че в Наказателния кодекс има текст, който предвижда съответното наказание. „Разследващите са насочили усилията си в тази посока и ако се докаже, че някой е знаел кой е убил Георги, той ще понесе своята отговорност. Това обаче са неща, които трудно се доказват”, каза министърът.

За смяната на главния секретар на МВР Георги Костов, Узунов каза, че е внесъл доклад в Министерския съвет, от който е видно, че Костов е нарушил политическия неутралитет. „Това означава, че е сменял висши ръководни служители, защото не са се харесвали на дадени политици. Това е ставало в периода 2015-2016 година”, уточни министърът.

„Сигналите, постъпили срещу директора на Областната дирекция в Перник, са постъпили още през февруари. Той не е уволнен, а временно отстранен до приключване на проверката”, каза Узунов.

Целия разговор с министъра на вътрешните работи може да гледате във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.